خبرنگاران تجربه آموزنده کره جنوبی در مواجهه با کرونا

به گزارش مجله یک کامپیوتر، تهران- خبرنگاران- دنیای شدن کرونا، لرزه بر اندام سیاستمداران انداخته تا روابط بین الملل درگیر پدیده نوظهوری شده و در بحرانی پیچیده غوطه ور گردد.در مرور خبرهای ویروس کرونا در دنیا، یکی از کشورهایی که نظرها را به خود جلب می نماید، کره جنوبی است. تا دیروز تعداد مبتلایان به کرونا در این کشور به تعداد 7 هزار و 478 نفر رسیده بود که از این میان تعداد 53 نفر فوت نموده اند.

خبرنگاران تجربه آموزنده کره جنوبی در مواجهه با کرونا

بهزاد شاهنده استاد مطالعات شرق آسیا دانشگاه تهران در یادداشت خود در روزنامه ایران نوشته است: نرخ مرگ و میر ناشی از کرونا در کره جنوبی به حدود 0.65درصد می رسد، در حالی که در چین 3 تا 4 درصد است. این شرایط در کشور صنعتی ایتالیا هم وخیم و نگران کننده است و ممکن است تعداد مبتلایان و نرخ مرگ و میر افراد بالاتر هم برود. از همین رو ذکر چند نکته راهبردی در این مورد جهت تعمق و تدبر اهالی علم از یک طرف و فعالان عرصه عمل و سیاستگذاری بسیار حائز اهمیت به نظر می رسد.

اول) بخشی از به عمل درآمدن ادعاهای دولتمردان هر کشوری و استراتژیست های آنها در اداره مطلوب امور داخلی کشور خود، به تسلط علمی و اجرایی آنها در اتخاذ تدابیر لازم در برابر حوادث احتمالی و پژوهش های تیم آنان درباره بحران به وجود آمده بر می گردد و اینکه ببیند، در صورت بروز یک حادثه احتمالی چه ظرفیت هایی برای مدیریت بحران دارند. سال 2015 وقتی اخبار و اتفاقات مربوط به ویروس مرس در دنیا پخش شد، کره جنوبی تخصیص بودجه و توزیع یاری های مالی به بخش بهداشت کشور را کلید زد و ساخت کیت های این ویروس را در دستورکار قرار داد. نتیجه مطالعات و ساخت تجهیزات، از آن موقع باعث شد تا سئول از آن موقع آمادگی پایه و پژوهش شده راجع به نه تنها ویروس مرس که موارد مشابه را داشته باشد و صدمات کمتری از غافلگیری در موارد مشابه را متحمل گردد.

دوم) سرعت عمل: با لحاظ کردن بند اول سرعت عمل نیز خواه ناخواه به یاری می آید. زیرا با علم اولیه در شناخت مشکل و موارد مشابه است که برخورد اصولی و فنی کارآمد شکل می گیرد. این مسأله در مواجهه کره جنوبی با ویروس کرونا کاملاً مشهود است. این کشور با در اختیار داشتن نظام پیشرفته بهداشتی و پزشکی، آزمایشگاه ها و متخصصان امر توانسته فرایند شناسایی موارد مشکوک را در کم ترین زمان ممکن انجام دهد. به نحوی که به وسیله آزمایشگاه های سیار و ثابت بیش از 140 هزار نمونه برداری اجرا شده و در عرض چند دقیقه نتیجه آزمایش مشخص می گردد. این دانش و سرعت عمل باعث می گردد تا سایر مراحل درمانی و تکمیلی هم با کم ترین خطرات و هزینه ها بسرعت انجام گردد. حتی در پارکینگ های باز گیشه هایی تعبیه شده است که فرد با ماشین خود در آنجا توقف می نماید و بدون پیاده شدن آزمایش های لازمه را در عرض چند دقیقه انجام می دهد و نتیجه را تحویل می گیرد. این در حالی است که کشور امریکا از کمبود کیت آزمایشگاهی برخوردار است و صرفاً 75 هزار کیت دارد.

سوم) پشتکار مردم کره و نظم پذیری آنها نیز از دلایل موفقیت نسبی دولت کره در مقابله با کرونا بوده است. همکاری کره ای ها همان سختکوشی و تحمل سختی ها در دهه شصت و هفتاد میلادی و نوسازی مالی را تداعی می نماید که جمهوری کره را از درآمد سرانه 60 دلاری درسال 1960 به یازدهمین اقتصاد دنیا رسانده است.

چهارم) برخورد قاطعانه دولت با مسأله کرونا. دولت سئول هم اکنون کل کشور را منطقه جنگی اعلام داشته و شهر دیگو را منطقه قرنطینه با نظارت سخت اعلام نموده است. بیان مختصر این نکات نشان از اهمیت سیاستگذاری و دوراندیشی درباره کوچک ترین موضوعات را دارد که اگر به هر دلیلی مدیریت شایسته صورت نگیرد، بدون تردید خسارات هنگفتی به بار می آورد و چه خسارتی بالاتر از مرگ یک انسان.

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

کشتی کروز: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس‌ها

منبع: ایرنا
انتشار: 18 شهریور 1400 بروزرسانی: 18 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 24743

به "خبرنگاران تجربه آموزنده کره جنوبی در مواجهه با کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران تجربه آموزنده کره جنوبی در مواجهه با کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید